N26 banken

N26 hette tidigare Number 26 men valde att byta namn 2016. Det är en tysk bank som har sin bas i huvudstaden Berlin. Just nu erbjuder de sina tjänster inom ett stort område inom EU och har även planer på att expandera till USA och Storbritannien. Med N26 kan du öppna ett standardbankkonto genom att bara fylla i din information på deras hemsida. Då får du också ett Debit Mastercard.

Förutom att öppna ett vanligt bankkonto kan deras kunder också skicka en förfrågan om andra tjänster som att kunna övertrassera sitt konto och få tillgång till deras premiumtjänsterna. Vad exakt du har tillgång till beror på vilket land du befinner dig i. För att öppna ett konto behöver du inte besöka ett kontor utan bara verifiera dig via en videochatt. Detta tar bara cirka 10 minuter att gå igenom.

Varför välja N26:

Det finns ett ord som beskriver N26 bättre än något annat och det är smidigt. Det finns mycket pengar att spara både på valutaomväxling och avgifter när du ska ta ut pengar ur en bankomat. De har sedan sin lansering 2013 blivit otroligt populära både i och utanför Tyskland. De har hela tiden haft en stadig ström av nya kunder och har tack vare sina framgångar kunnat ägna sig åt välgörenhet.

Många kommer först i kontakt med N26 när de är nyinflyttade till Berlin. Det är inte ovanligt att någon som redan bor i stan rekommenderar banken och pratar om den bästa bankupplevelsen de någonsin haft. Mycket på grund av att du kan ta ut pengar utan avgift i bankomater över hela världen. Du kan även skicka pengar mellan olika konton helt kostnadsfritt. Detta plus mycket annat gör att N26 skapat sig ett gott rykte.

Vad har N26 för produkter

De flesta av N26 använder någon av två följande produkter: Ett standardbankkonto eller det som kallas N26 Black. Om du väljer deras standardkonto betalar du ingen månadsavgift men om du ska ha Black kostar det 5,90 euro i månaden. I båda fallen så får du ett Mastercard Debit som är kopplat till ditt konto. De flesta affärer och restauranger runt om i världen accepterar denna form av kort.

Har du ett N26 Black konto får du ännu större fördelar när det handlar om att växla utländsk valuta. Då betalar du ingen avgift på utländska pengar oavsett vilken bankomat du befinner dig vid. Det är denna funktion som många resande kunder uppskattar mest när det kommer till N26. Du har också möjligheten att skicka pengar kostnadsfritt till alla dina kompisar genom att bara fylla i deras e-mail och telefonnummer.

N26 Black försäkringar:

Om du väljer att ta N26 paketet kommer du också få tillgång till vissa försäkringar som kommer vara otroligt användbara om du är ute och reser eller skulle behöva uppsöka läkare. De täcker nämligen hela din kostnad för ett läkarbesök om du skulle behöva uppsöka akuten utomlands. De har också en försäkring som täcker dina kostnader när ett flyg är försenad upp till en summa av 400 euro.

N26 täcker också kostnader om ditt bagage skulle bli försenat mer än 6 timmar. Även här är det kostnader upp till 400 euro som gäller. Köper du en mobiltelefon med ditt N26 Black kort och får den stulen kommer de täcka kostnaden upp till 300 euro. Skulle du bli rånad inom 4 timmar efter att du gjort ett uttag med ditt kort kommer de också täcka kostnader upp till 500 euro.

Andra användbara funktioner med N26

Varje gång du gör en transaktion eller det kommer in pengar på ditt konto får du en notifikation direkt till din mobil. Du kan alltså hålla koll på när du får lön till exempel. Alla dina transaktioner delas också upp i olika kategorier så det är lättare för dig att hålla koll på hur och vart du spenderar dina pengar. Du kan enkelt ändra din pinkod genom att logga in på mobilen.

Hur du öppnar ett konto

Låter detta som en bank du skulle vilja bli kund hos? För att öppna ett konto behöver du bara uppge personlig information om dig själv som namn och födelsedatum. Du behöver också uppge en giltig adress inom ett av de länder som är accepterade för N26. När du har genomfört din registrering behöver du bara verifiera dig med ditt pass och sedan kommer till kort att dyka upp i brevlådan.

Leave a Comment